Artist

Ana Munteanu – Sand Artist

Ana Munteanu cunoscută pentru desene si istorii create cu NISIP denumită- tehnica de Sand Art prezintă creațiile sale în cadrul evenimentelor publice și private dar și participă în proiecte video și ilustrative.

Sand Art este un proces prin care artistul creează o serie de imagini folosindu-se de nisip. Combinate, acestea construiesc o poveste și permit publicului să urmărească în direct, actul creator al artistului.

Cea care reușește să impresioneze prin această tehnică, încă de la Românii au Talent, unde a ajuns în finală, este Ana Munteanu. Deși consideră pictura ocupația principală, între timp a devenit pasionată de Sand Art, prin care reușește să expună în mișcare imaginile și gândurile, menținând, în același timp, toate principiile tradiționale de desen, compoziția și tonalitatea. În acestea nu există culoare, doar ton, pată și linie, iar din acestea trebuie să modeleze povestea.

Folosindu-se de un nisip special și inspirată de tot ce o înconjoară, de oameni, vise și aspirații, Ana Munteanu creează proiecte care pun accentul pe valorile spirituale umane, pe comportamentul uman și consecințele acesteia.

Astfel, tânăra basarabeancă a ajuns să fie recunoscută național și internațional pentru spectacolele din categoria Sand Art prezentate în România, Moldova, Bulgaria și Franța.

De asemenea, picturile ei sunt prezente în numeroase colecții particulare din SUA, Italia, Franța, România, Cehia și Moldova.
Ana Munteanu, a absolvit, în 2004, Școala de Arte Plastice “Igor Vieru” din Chișinău, iar în 2008 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova. Mai mult, în 2010 a obținut titlul de “Master of Arts”.

În perioada mai – iunie 2016, Ana a fost invitata violonistului Alexandru Tomescu în Turneul Internațional Stradivarius eXperience 2.0, desfășurat în 14 Catedrale Romano-Catolice și spații neconvenționale din România, dar și la Paris.

A fost lector superior la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova, iar acum este stabilită la București, unde pictează și susține spectacole de Sand Art.

Artista a participat la expoziţii naţionale şi internaţionale organizate de Ministerul Culturii, UNESCO, Uniunea Artiştilor din Republica Moldova, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Moldova. De asemenea, picturile ei sunt prezente în numeroase colecții particulare din SUA, Italia, Franța, România, Cehia și Moldova.

Curriculum Vitae